Sau o reinterpretare a celebrei prăjituri din copilărie pe care cu siguranță toți o cunoașteți: negresa cu gem și bezea pe care o găsiți și în formatul clasici fix aici.
Rețetă pentru 12 cupcakes
Ingrediente aluat:
140g făină
100g zahăr
35g cacao
1 ou mare
120g iaurt/ lapte bătut / sana
120ml ulei
50ml apă fierbinte
1 linguriță esență vanilie
1 praf de copt (10g)
1 linguriță bicarbonat de sodiu (5g)
1 praf de sare
Ingrediente bezea:
3 albușuri
150g zahăr
1 linguriță amidon de porumb
Additional:
200g gen de prune
Pași de lucru:
(1) Pentru prepararea aluatului de muffins, amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și praful de sare. Amestecăm cu un tel până obținem un mix omogen, astfel încât toate ingredientele să fie ulterior distribuite uniform în aluat.
(2) Într-un bol încăpător, punem oul, iaurtul, uleiul și vanilia și le omogenizăm bine.
(3) Adăugăm ingredientele uscate peste compoziția de ingrediente solide și cu ajutorul unui tel amestecăm până obținem un aluat omogen. Peste aluat adăugăm apa fierbinte și o incorporăm în aluat.
(4) Pregătim o tavă se brioșe în care punem hârtie de copt specială. Punem compoziția în forme și dăm la cuptorul preîncălzit la 180C pentru 23-25 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Notă:
*Cănd punem aluatul în forme, nu umplem formă până sus. Este bine să se lase aproximativ un deget între aluat și marginea formei, astfel încât brioșă noastră sa aibă spațiu suficient să crească în primele minute fără să curgă în afara formei.
*Acest lucru este valabil pentru orice tip de brioșă, iar decât să umplem la refuz și să obținem un rezultat nu foarte frumos, mai bine mai facem 1-2 brioșe în plus.
După ce s-au copt le scoatem pe un grilaj metalic și le lăsăm la răcit.
(5) După ce brioșele s-au răcit, cu ajutorul unui cuțit decupăm un gol în mijlocul fiecărei brioșe. Umplem fiecare brioșă cu o linguriță de gem de prune.
(6) Punem albusurile în bolul de la mixer și începem să le batem la viteză medie. Recomand să curățați bine bolul și să îl ștergeți cu un șervețel îmbibat în zeamă de lămâie sau oțet pentru a îndepărta orice urmă de grăsime și a obține astfel o bezea perfectă.
Când albușurile devin spumoase (dar nu perfect bătute), începem să adăugăm zahărul. Zahărul se adaugă treptat, lingură cu lingură și se așteaptă să se încorporeze bine înainte de adăugarea următoarei linguri.
La final adăugăm amidonul și mixăm în continuare până nu mai există granule de zahăr.
Notă:
* Este foarte important să procedați astfel astfel încât să obtineți bezeaua perfectă. Țineți mereu mixerul la viteză medie până încorporați tot zahărul.
* Nu trebuie să suprabateți bezeaua, însă trebuie să vă asigurați că zahărul s-a omogenizat în bezea. Pentru asta recomand să luați puțină bezea între degete și să o frecați puțin. Dacă simțiți granule de zahăr mai trebuie să o bateți puțin.
(7) Punem bezeaua într-un poș cu dui la alegere (eu am ales un dui rotund larg) și decorați brioșele. Cu ajutorul unui arzător caramelizăm ușor bezeaua.
Păstrăm la rece pentru 2-3 zile într-un vas închis etanș.
Happy Baking!
Cu drag,
G.
コメント